Ako fungujú produkty EM v pôde?

Baktérie kyseliny mliečnej, kvasinky a fototrofické baktérie obsiahnuté v EM ・ 1 majú schopnosť fermentovať organické látky. Kompost fermentovaný a rozložený EM sa rozdeľuje v pôde a absorbuje sa rastlinami. EM tiež obsahuje mnoho užitočných komponentov na podporu rastu rastlín. Vo vodných prostrediach EM rozkladá kaly fermentáciou a uľahčuje konzumáciu produktov rozkladu iným mikroorganizmom a prvokom. Okrem mikroorganizmov EM obsahuje metabolity produkované rôznymi mikroorganizmami, ktoré aktivujú mikroorganizmy, ktoré už existujú v pôde, a pomáhajú diverzifikovať mikrobióm. Mikroorganizmy tvoria základ ekologickej pyramídy, takže keď sú mikroorganizmy v pôde rozmanité, ekosystém v pôde sa rôznymi spôsobmi obohatí, napríklad zvýšenie počtu dážďoviek. Zdravý a rozmanitý ekosystém pomôže vytvoriť bohatú pôdu.

Ako fungujú produkty EM v pôde?

V pôde existuje veľké množstvo baktérií. Jeden gram pôdy obsahuje kdekoľvek od niekoľkých stoviek miliónov do niekoľkých miliárd mikroorganizmov. Mikroorganizmy sú základnou súčasťou ekosystému a uľahčujú jeho fungovanie rozkladom organických látok a cirkulujúcich živín. Ak sa však množstvo zdravých mikroorganizmov v pôde zníži alebo dôjde k narušeniu rovnováhy, negatívne ovplyvnia ďalšie živé veci, ako sú dážďovky, a pôda sa ochudobní. Rozmanitosť mikroorganizmov obsiahnutých v EM a metabolitoch, ktoré produkujú, zvýši počet a rozmanitosť mikroorganizmov v pôde. Ak sa aktivujú mikroorganizmy, ich počet sa zvýši prvoky a väčšie organizmy, ako sú červy, a výsledkom bude zdravší ekosystém. Pôda s diverzifikovanou mikroflórou bude inhibovať rast špecifických baktérií spôsobujúcich ochorenie, ktoré pomáhajú predchádzať zlyhaniu kultivácie.

Baktérie, kvasinky a fototrofické baktérie obsiahnuté v EM majú schopnosť fermentovať organické látky a zabrániť hnilobe. Preto sa napríklad pri výrobe kompostu s EM potlačia hniloby baktérií a vďaka fermentačnému pôsobeniu EM je možné kompost vyrábať s menším sústružením ako obvykle. Kompost fermentovaný EM je tiež bohatý na aminokyseliny a polysacharidy v porovnaní s kompostom produkovaným obvyklými metódami. EM zabraňuje produkcii amoniaku počas rozkladu proteínov a metabolizuje proteíny takým spôsobom, že sa namiesto toho produkujú aminokyseliny. Tieto aminokyseliny môžu byť priamo absorbované rastlinami. Za normálnych okolností sa celulóza rozloží a rozloží na oxid uhličitý. Avšak kvôli fermentačnému účinku EM budú vyrobené nízkomolekulárne polysacharidy, ktoré budú absorbované mikroorganizmami a rastlinami. Všeobecne sú proteíny syntetizované z dusíka. Ak však rastliny dokážu priamo absorbovať aminokyseliny zo svojich koreňov, môžu znovu použiť energiu, ktorá by sa dostala do výroby aminokyselín a bielkovín, čím by produkovali ovocie s väčším množstvom cukru.

(spracované podľa: emrojapan.com)